Korisnici

Korisnici

 • Yanfeng grupa je internacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom delova enterijera automobila, kao što su komponente auto sedišta, paneli vrata, instrument table, podne konzole, kokpit, itd), eksterijera vozila, pasivnih sigurnosnih sistema i drugih sličnih proizvoda. Danas je jedan od vodećih proizvođača u svetu u ovoj branši. Svi zvanični automobilski proizvođači originalne opreme (tzv. OEM – Original equipment manufacturers) su danas klijenti Yanfeng grupe.

  Kompanija Yanfeng Seating d.o.o. je sestrinska kompanija preduzeća Yanfeng Automotive Interior Systems d.o.o. Kragujevac, koje od prošle godine uspešno posluje u okviru ove slobodne zone. YFS planira da pokrene proizvodnju auto sedišta za poznatog krajnjeg kupca, renomiranog proizvođača automobila, BMW. Do kraja 2025. godine, kompanija će zapošljavati 162 radnika. Proizvodnja je u potpunosti namenjena izvozu.

  Za potrebe obavljanja delatnosti objekat će izgraditi CTP Kappa d.o.o., deo regionalne grupe specijalizovane za izgradnju takve vrste objekata.

 • Prva kompanija koja je počela sa radom na području slobodne zone Šumadija je YFAI (Yanfeng Automotive Interiors Systems). Saglasnosti za rad u režimu Slobodne zone, nakon provere ispunjenosti uslova, dobijeno je 03. juna 2020. godine.

  Osnovna delatnost je proizvodnja delova za automobilsku industriju. Global Automotive Interiors Group je globalno aktivan automobilski snabdevač prve klase sa priblizno 10 milijardi globalne godišnje prodaje i 35.000 zaposlenih širom sveta.

  Strategija kompanije je da ostvari viziju mobilnosti, i to na dvojak način: proizvodnja industrijskih komponenti i modula dok istovremeno integrise nove, inovativne tehnologije i u potrazi za strateškim partnerstvima, koji se nadograđuju na trenutne i buduće proizvode i mogućnosti. Rezultat su napredna, dekorativna i pametna panelna rešenja koja donose novi stil, osećaj i performanse u celom kokpitu, instrument tablama, podnim konzolama, panelima vrata i gornjim konzolama.

  U Kragujevcu, u srcu Srbije, gradu koji je tradicionalno opredeljen ka automobilskoj industriji, Yanfeng je opremio i stavio u funkciju fabriku sa partnerom CTP Invest, koji je deo velikog pan-evropskog poslovnog sistema za upravljanje nekretninama.