O nama

O nama

Slobodna zona "Šumadija"

Grad Kragujevac ima povoljan geostrateški položaj i predstavlja administrativni, privredni, kulturno-obrazovni i zdravstveni centar centralne Srbije. Smešten je u središnjem delu Republike Srbije, u Šumadijskom okrugu.

Prostire se na 835 km² i udaljen je 140 km jugoistočno od glavnog grada Republike Srbije–Beograda. Kragujevac je sa Koridorom X povezan Državnim putem IB reda 24, Batočina– Kragujevac koji bi u narednom periodu trebalo da postane auto–put.

Osnivač Slobodne zone „Šumadija” u Kragujevcu i privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Slobodna zona Šumadija” je grad Kragujevac.

Slobodna zona obuhvata površinu od preko deset hektara zemlje.

Sve pripreme završene i nakon verifikacije Uprave za Slobodne zone Ministarstva Finansija Repoblike Srbije, počinje sa radom u režimu Slobodne zone „Yanfeng Automotive Interior System” d.o.o. koja se bavi proizvodnjom komponenti koje se ugrađuju u unutrašnjost automobila, kao što su paneli vrata, instrument table, kompletan kokpit i podne konzole. Danas je jedan od vodećih proizvođača u svetu u ovoj branši. Svi zvanični automobilski proizvođači originalne opreme (tzv. OEM – Original equipment manufacturers) su danas klijenti ove kompanije.